Ako funguje financovanie bytov?

3 minúty čítania

V Green Atrium sa náš tím snaží Váš proces financovania bytu uľahčiť, a preto sme o ňom oboznámili všetky veľké bankové domy, aby Vaše vybavovanie hypotéky bolo o niečo jednoduchšie.

„Clara pacta, boni amici“, alebo „jasné zmluvy, dobrí priatelia“. Komplikované obdobie, najmä posledných troch rokov, prinieslo nestálosť, ktorú by naša spoločnosť HABERL Real Estate aspoň do určitej miery rada zmiernila. A to v prvom rade férovým prístupom. Pripravili sme si pre Vás jasné zmluvné podmienky s postupným financovaním a stabilnou cenou. 

Uvedomujeme si, že strach z otázneho vývoja na realitnom trhu môže od kúpy novej nehnuteľnosti odrádzať. Základom je podpora dôveryhodných partnerov a istotne aj otvorená komunikácia, na ktorú dbáme.

Silní partneri, stabilné podmienky

V prípade, že sa pri kúpe Vášho nového bývania chystáte využiť hypotekárny úver, spoluprácu máme dohodnutú vo všetkých veľkých bankových domoch. Ako pekný bonus zaručujú stabilitu úrokov počas celého trvania výstavby projektu a ich rovnakú výšku dokonca udržia až do úspešného ukončenia kolaudačného procesu stavby. 

Ocenené byty boli samozrejme zadané do systému jednotlivých bánk, čiže klient nemusí dokladovať znalecké posudky a posudzuje sa teda len výška jeho príjmu.

Suma za vybraný byt, pod ktorú sa podpíšete, bude naozaj finálna

V našich zmluvách sa nenachádzajú inflačné doložky a napríklad obávané zdražovanie stavebných materiálov sa Vás týkať nebude. Zároveň, uhrádzať peniaze za nehnuteľnosť budete postupne, výsledná cena sa rozdelí na niekoľko splátok.

Cesta k bývaniu v Green Atrium

  1. Prezreli ste si projekt Green Atrium, v pestrej ponuke ste si našli vyhovujúci byt a chcete ho kúpiť. Kontaktujete naše predajné miesto, na ktorom obdržíte všetky dôležité podklady k Vášmu budúcemu bytu.
  1. Ďalším krokom po dôležitom rozhodnutí je pre Vás podpis „Rezervačnej zmluvy“ (RZ) a s ňou spojená úhrada 7 000 eur.
  1. 10 dní od podpisu RZ pristupujeme k podpisovaniu „Zmluvy o budúcej zmluve o prevode vlastníctva“, pričom zaplatíte prvých 20 % zo zmluvne dohodnutej kúpnej ceny (rezervačný poplatok sa započítava do 20 %).
  1. Počas výstavby si Vás predajné miesto zavolá pre klientské výbery štandardov bytu. Pred dokončením bytu a kolaudáciou si prídete ešte pozrieť a skontrolovať Váš dokončený byt na predobhliadku
  1. Zvyšných 80 % máte povinnosť uhradiť až po úspešnom ukončení realizácie a vydaní kolaudačného rozhodnutia. V tomto čase prichádza na rad „Zmluva o prevode vlastníctva“.
  1. Nakoniec zostáva už len vyzdvihnúť si kľúče od Vášho nového bývania a môžete sa sťahovať. Vzhľadom na skutočnosť, že byty vyhotovujeme v kvalitnom štandarde bude presun na novú adresu aj jednoduchší, rýchlejší.

Máte záujem o kúpu bytu? 

Ak máte záujem o kúpu bytu v projekte Green Atrium a chcete si vybrať z čo najširšieho výberu, nečakajte a kontaktujte našu kolegyňu, ktorá Vám pomôže s výberom toho najvhodnejšieho domovu práve pre Vás.

greenatrium-blured

Tomáš Kríž

Sales & Engineering
+421 911 525 496
tomas.kriz@haberl.sk

Mohlo by Vás zaujímať

Zdieľajte tento článok

Počkajte, ešte nechoďte 👋

Vieme, že rozhodovanie nie je ľahké. Potrebujete určite viac informácii alebo stretnutie.

Zavoláme Vám

Radi zodpovieme Vaše otázky