Dobré stavby podporujú pozitívne návyky

3 minúty čítania
Súčasné stavebníctvo ovplyvňuje snaha o ohľaduplnosť k životnému prostrediu. V súlade s týmto trendom sa začína realizovať nová výstavba, ktorá motivuje pozitívne zmeny aj u svojich užívateľov. V mnohých z nás môže podnietiť priateľskejší prístup k okoliu a do iného svetla sa tak dostávajú i naše doterajšie návyky.

1. Kompaktné mesto
2. Myslíme na cyklistov
3. Myslíme na zeleň

Kompaktné mesto

Jedným zo zjavných problémom dnešných sídel je neutešená dopravná situácia. K nápravným riešeniam patrí tvorba kompaktného mesta, a to efektívne zúžitkovanie existujúcich plôch a nastavenie rozumnej funkčnej zmesky v jednotlivých štvrtiach. 

Do uvedenej schémy zapadá aj náš naozaj mestský projekt Green Atrium, doplňujúci doposiaľ slabo využitý pozemok pri Trnavskej ceste. Jeho poloha dovoľuje dosiahnuť veľa každodenných cieľov pešo alebo pomocou MHD, popri nákupoch budete mať napríklad blízko k rôznym rekreačno-športovým aktivitám.

Zmysel samozrejme dávajú alternatívne prepravné prostriedky. So silnou odozvou sa stretáva cyklomobilita, v hlavnom meste už existujú a stále pribúdajú nové cyklotrasy, ktoré pomáhajú zvyšovať jej popularitu a tiež bezpečnosť presunov. 

Myslíme na cyklistov

Podporiť využívanie environmentálne priateľského spôsobu prepravy chceme aj my a v rámci komplexu sme sa preto rozhodli vyhradiť špeciálnu miestnosť. Bicykle a kolobežky si rezidenti bezpečne uskladnia v uzamykateľných cykloboxoch, ktoré budú navyše vybavené elektroinštaláciou. Rovnako sme zareagovali na rastúci záujem o elektrické automobily. Podzemné garáže budú prispôsobené na umiestnenie nabíjačiek podľa požiadaviek klientov a zároveň počítame s osadením rýchlonabíjačky.

Myslíme na zeleň

K udržateľnosti miest nepopierateľne prispieva zeleň, veľmi zjednodušene je naše prostredie vďaka nej zdravšie a vnímame ho rozhodne ako príťažlivejšie. Vzhľadom na jej významné postavenie pri tvorbe kvalitného prostredia a „zelený“ charakter mestskej časti Ružinov, na území ktorého sa Green Atrium realizuje, bola prenesená do konceptu a i samotného pomenovania projektu. Naším úmyslom je, aby sa stala prirodzenou súčasťou nového obytného komplexu.

Pre rastliny sme vyčlenili čo najviac dostupných plôch. Príjemnú atmosféru počas každého dňa pomôžu naladiť napríklad v rezidenčnom vnútrobloku, vytvorenom na streche podzemnej garáže skrývajúcej takmer všetky parkovacie kapacity. Do oddychovej zóny bude dopriaty výhľad z väčšiny bytov a apartmánov, pričom osviežujúci zážitok poskytne už hneď po nasťahovaní, vysádzať totiž budeme priamo vzrastlé stromy. 

Ako najvrchnejšia vrstva bude vegetácia spestrovať tiež strešné konštrukcie všetkých troch blokov. Zaujímavý priestor vznikne najmä na vrchu hmoty B, kde plánujeme realizáciu príťažlivo riešenej pobytovej strechy. Osloviť by mala populárnou komunitnou záhradou. Rezidentom prinesie zaujímavú skúsenosť, vlastné plody či bylinky si môžu dopestovať aj vnútri aktívneho mestského organizmu.

Máte záujem o kúpu bytu? 

Ak máte záujem o kúpu bytu v projekte Green Atrium a chcete si vybrať z čo najširšieho výberu, nečakajte a kontaktujte nášho kolegu, ktorý Vám pomôže s výberom toho najvhodnejšieho domova práve pre Vás,

greenatrium-blured

Tomáš Kríž

Sales & Engineering
+421 911 525 496
tomas.kriz@haberl.sk

Mohlo by Vás zaujímať

Zdieľajte tento článok

Počkajte, ešte nechoďte 👋

Vieme, že rozhodovanie nie je ľahké. Potrebujete určite viac informácii alebo stretnutie.

Zavoláme Vám

Radi zodpovieme Vaše otázky