Do Bratislavy prichádza unikátny developerský projekt Green Atrium

7 minút čítania
Prinášame ďalší zaujímavý developerský projekt s názvom Green Atrium, v ktorom okrem priestranných bytov nájdete aj množstvo zelene.

Jedinečnosť projektu Green Atrium spočíva v spojení polohy a jeho veľkosti. Green Atrium svojou polohou zapadá do okolitej zástavby a kvalitne dopĺňa priestor medzi Trnavskou cestou a Teslovou ulicou. Táto poloha ho predurčuje ako miesto na kvalitné bývanie pre ľudí, ktorí chcú žiť v mestskej atmosfére s dobrou polohou, ale pritom si môžu užívať komfort bývania v príjemnej časti mesta. Ukončenie výstavby je naplánované na rok 2025.

„Náš tím v HABERL Real Estate neustále hľadá nové výzvy a možnosti, ktoré dokážu projekty niečím vylepšiť. Pri tomto projekte bolo jednoznačným poslaním držať sa tohto cieľa, a tým pádom dbať na „zelenú“. Vďaka progresívnemu prístupu architektov a inžinierov z P.S. ARCH sa nám podarilo dosiahnuť naše zámery. Za najnáročnejšiu výzvu v rámci projektu Green Atrium považujem práve využitie technológie tepelných čerpadiel ako priameho zdroja vykurovania a chladenia,“ uviedol Tomáš Kríž, projektový manažér HABERL Real Estate.

90 % zastavanej plochy tvorí zeleň, záhrady a zelené strechy

Projekty Green Atrium sú známe aj vo svete. Spájajú sa s príjemným minimalistickým dizajnom, ktorý je popretkávaný s organickou časťou vo forme záhrad a množstvom rastlín. Aj v bratislavskom projekte môžeme počítať s tým, že zeleň bude v projekte zastúpená v maximálnej možnej miere. Celkovú plochu pozemkov tvorí 3 819 m2 a zastavanú plochu projektu tvorí 2 047,6 m2. Z toho až 90 % tvoria zelené strechy a záhrady. Toto všetko v spojení s tepelnými čerpadlami predurčuje Green Atrium za technologickú špičku medzi novostavbami 21. storočia, ktoré svojím vybavením dokážu uspokojiť aj náročných klientov.

„Okrem spomínanej zelene, sme sa snažili v projekte zohľadniť aj environmentálny aspekt. Podporujeme cyklomobilitu a obyvatelia bytov si budú môcť pohodlne zaparkovať svoj bicykel v cyklomiestnosti, kde nájdu uzamykateľné samostatné boxy. Rovnako dôležitá je aj podpora elektromobility, ktorá je momentálne na vzostupe. V pláne máme pokrytie viac ako 70 % podzemných státí na nabíjanie elektrovozidiel,“ uviedol Tomáš Kríž, projektový manažér HABERL Real Estate.

Projekt, ako šitý na mieru pre rodinný život

Projekt Green Atrium prináša komfortné bývanie, kde si jeho obyvatelia môžu vychutnať voľné chvíle s rodinou. V najväčšom počte sú tu zastúpené 3-izbové byty, pričom vnútorný areál plný zelene poskytne dokonalú oddychovú zónu pre dospelých aj deti.

Hlavná spálňa s vlastnou kúpeľňou a šatníkom v 3-izbových a 4-izbových bytoch

Projekt je určený primárne pre ľudí hľadajúcich bývanie v meste, bez obmedzení na životnom priestore. Green Atrium ponúka nadštandardne riešené bytové jednotky, v ktorých noví majitelia ocenia takzvanú „master bedroom“, ktorú môžu nájsť v 3-izbových a 4-izbových bytoch. Hlavná spálňa ponúka aj vlastnú kúpeľňu so sprchovým kútom a toaletou a zároveň, aj walk-in šatníkový systém.

Aké sú ďalšie výhody projektu Green Atrium?

RUŽINOV PONÚKA NIELEN SKVELÚ POLOHU, ALE AJ OBČIANSKE VYBAVENIE A INFRAŠTRUKTÚRU

Medzi najväčšie výhody projektu patrí jednoznačne jeho poloha, a to priamo v Ružinove. Práve Ružinov patrí medzi najatraktívnejšie mestské časti v Bratislave. V blízkosti sa nachádzajú športoviská, jazerá i obchody. Projekt sa nachádza v príjemnej, širšej časti centra Bratislavy, ktorá poskytuje kompletné občianske vybavenie, a tak obyvatelia bytov nebudú musieť za svojimi aktivitami dochádzať.

Lokalita ponúka množstvo zelene a vodné plochy, ako sú Kuchajda i Štrkovecké jazero. Na svoje si príde každý, kto má blízko k športu, keďže sa tu nachádza Národný futbalový štadión, Národné tenisové centrum, FK INTER Bratislava i Pasienky. Táto časť Ružinova vytvára príjemnú atmosféru pre bohatý rodinný život, ktorú dotvárajú kaviarne, nákupné centrá, školy i predškolské zariadenia, blízkosť Klientského centra, Fresh marketu a všetkého, čo človek potrebuje pre bežný život. Vďaka výbornej polohe projektu Green Atrium je samozrejmosťou aj výborná dostupnosť nielen automobilovou dopravou, ale aj trolejbusovou či autobusovou dopravou, ktorá vás za niekoľko minút dopraví do centra Bratislavy i mimo nej. Vybudovaná infraštruktúra ponúka komfort napojenia na obchvat, ale aj na cyklotrasy, ktoré Vás dovedú kam treba.

VYUŽÍVANIE ALTERNATÍVNYCH OBNOVITEĽNÝCH ZDROJOV

Projekt uvažuje s najmodernejšími trendmi, čo sa týka energetickej náročnosti, a tým pádom požiadavkami na vykurovanie a chladenie. Projekt Green Atrium využíva na vykurovanie najmodernejšiu technológiu vykurovania a chladenia, na ktorú využíva podzemnú vodu. Vďaka tomu sú klienti nezávislí od dodávateľov tepla, prípadne chladu.

PRIESTRANNÉ BÝVANIE V SÚKROMÍ

V neposlednom rade sú veľkou výhodou aj použité materiály. Železobetónová konštrukcia použitá aj medzi bytmi zaručí jeho obyvateľom v bytoch súkromieveľké a hlboké balkóny zase dostatočný priestor na večerné posedenie.

TERMOREGULÁCIA OVLÁDANÁ POMOCOU SMARTFÓNU

Okrem najvyššieho energetického certifikátu, ktorý Green Atrium ponúka, bude možné regulovať teplotu v bytových jednotkách na diaľku, pomocou vlastného smartfónu.

ORIENTÁCIA BUDOVY SMEROM NA JUH

Ďalšou výhodou je orientácia projektu na juh. Budete si tu môcť vychutnať výhľad na Štrkovecké jazero, mesto alebo Kolibu. Zaujímavá je presklená fasáda od Trnavskej cesty, ktorá zaručí pekné výhľady zo spoločných priestorov na Kuchajdu a Karpaty.

Detailné informácie o projekte Green Atrium

Developerom projektu Green Atrium je spoločnosť HABERL Investment, s.r.o..Podlažná plocha nadzemných podlaží je 12 628,6 m2 a úžitková 9807 m2. Projekt disponuje 8+1 nadzemnými podlažiami a dvoma podzemnými. 83 bytových jednotiek je rozdelených do 2-izbových (28ks), 3-izbových (37 ks) a 4-izbových bytov (18ks), a 11 apartmánov. Samozrejmosťou je dostatok parkovacích státí, z ktorých je 17 nadzemných a 199 podzemných. Predpokladaný termín začiatku výstavby je 3Q 2022. Ukončenie výstavby je naplánované na rok 2025.

Ak máte záujem o kúpu jedinečného bytu v projekte Green Atrium a chcete si vybrať z čo najširšieho výberu, nečakajte a kontaktujte našu kolegyňu Beátu Šimonekovú.

greenatrium-blured

Tomáš Kríž

Sales & Engineering
+421 911 525 496
tomas.kriz@haberl.sk

Mohlo by Vás zaujímať

Zdieľajte tento článok

Počkajte, ešte nechoďte 👋

Vieme, že rozhodovanie nie je ľahké. Potrebujete určite viac informácii alebo stretnutie.

Zavoláme Vám

Radi zodpovieme Vaše otázky