Ekologické a moderné bývanie

3 minúty čítania
Zmena klímy kladie na stavby nové a pri projektovaní v minulosti nezohľadňované nároky. K čoraz väčším výzvam patrí zaistenie tepelnej pohody počas letných mesiacov, s horúcim ročným obdobím sa zvyknú spájať dobre známe neduhy v podobe prehriatych interiérov či prievanu z klimatizácie, ktoré sa žiaľ mnohokrát berú ako nevyhnutné zlo.

Zdravšie riešenia

Dnes však máme k dispozícií vyspelejšie stavebno-technické riešenia, priateľskejšie k užívateľom a aj životnému prostrediu. Zabezpečujú naozaj celoročný komfort a viaceré z nich boli zakomponované do projektu Green Atrium.

V popredí nadštandardného konceptu, ktorý zaručí príjemné a zdravé podmienky pre všetky skupiny rezidentov stojí zelený aspekt a ten úzko súvisí s energetickou a teda tiež finančnou úsporou.

Tepelné čerpadlá

Základom budú dve tepelné čerpadlá typu voda – voda zhodnocujúce energiu podzemnej vody. Využitie tohto v podstate „bezplatného“ zdroja tepla prináša nezávislosť od fosílnych palív, podľa aktuálnych prepočtov by sa tak mali náklady na bývanie znížiť o približne 50 %. Navyše, vzhľadom na rastúce ceny energií možno rozumne očakávať i vyššiu úsporu.

O každodennú tepelnú pohodu sa pre človeka veľmi prirodzeným spôsobom postará efektívny plošný systém BKT od REHAU umiestnený v strope. Keďže sa tepelne regulujú priamo konštrukcie stavby, teplo a chlad sa rovnomerne vyžaruje z veľkej plochy a neprichádza k nežiaducemu prúdeniu vzduchu či prachu. Všetci istotne ocenia, že v lete postačuje na dosiahnutie požadovanej pocitovej teploty vyššia reálna teplota vzduchu, čo pomáha zamedziť teplotným šokom a následným zdravotným problémom.

Zaujímavým bonusom je komfort, ktorý poskytne NEA SMART 2.0., ďalší prostriedok prispievajúci k šetreniu. Inteligentný systém umožňuje nastaviť teplotu pre každú miestnosť zvlášť a zároveň sa učí a automaticky prispôsobuje návykom členov domácnosti. Ovládať ho možno kedykoľvek a kdekoľvek, priamo na prístroji, prostredníctvom mobilnej aplikácie alebo hlasom cez Amazon Alexa. 

Vhodné pre alergikov

Green Atrium bol projektovaný so špeciálnym ohľadom na životné prostredie, rodinný rozpočet a zdravie rezidentov. Zvolené stavebno-technické riešenie dokáže zabezpečiť príjemné interiérové podmienky vyhovujúce aj citlivejším skupinám, napríklad deťom alebo alergikom.

Máte záujem o kúpu bytu? 

Ak máte záujem o kúpu bytu v projekte Green Atrium a chcete si vybrať z čo najširšieho výberu, nečakajte a kontaktujte našu kolegyňu Beátu Šimonekovú.

greenatrium-blured

Tomáš Kríž

Sales & Engineering
+421 911 525 496
tomas.kriz@haberl.sk

Mohlo by Vás zaujímať

Zdieľajte tento článok

Počkajte, ešte nechoďte 👋

Vieme, že rozhodovanie nie je ľahké. Potrebujete určite viac informácii alebo stretnutie.

Zavoláme Vám

Radi zodpovieme Vaše otázky