Výhody bývania v bratislavskom projekte Green Atrium

5 minút čítania

Dnes sa budeme bližšie venovať podmienkam, v ktorých sa bude odohrávať Váš každodenný život v bytovom komplexe Green Atrium. Koncept sme pripravovali so zámerom zabezpečiť určitý nadštandard a Vašu pozornosť by sme tentokrát radi upriamili na príjemné výmery a zaujímavé dispozičné riešenia bytov, dotiahnuté účelnou výbavou a výberom kvalitných materiálov.

Bytový komplex predstavuje zhmotnenie našich predstáv o mestskom bývaní
posunutom na vyššiu úroveň
. Obyvateľom má poskytnúť súčasné pohodlie aj v zastavanom území Bratislavy, kde chceme vytvoriť zdravý a v rámci možností tiež dostatočne priestranný domov.

Svetlý, priestranný a nadčasový interiér

Výmery miestností v bytoch a apartmánoch sme napríklad striktne neukotvili na metroch štvorcových uvádzaných normou.

V tejto súvislosti upútajú najmä 2-izbové byty začínajúce na pomerne štedrých 50 m², pričom dostupnú plochu všetkých ponúkaných jednotiek ešte navyšujú predzáhradky, terasy a balkóny s neobvyklou hĺbkou. Vonkajšie plochy sú navyše prístupné z obývačiek i komfortných spální šírky minimálne 2,8 m, a to cez rozmerné presklené steny, atraktívny výrazový prostriedok privádzajúci množstvo slnka, ktoré má prirodzene podstatný dosah na atmosféru v interiéri.

K pozitívnemu pocitu a aj nadčasovému výsledku ďalej prispeje naplánovaný štandard. Zostavili sme ho z drevených podláh, keramických dlažieb a obkladov siahajúcich až po strop, štýlových batérií a sanity zahŕňajúcej vane s dĺžkou 170 cm. Kvalitné materiály sa však uplatnia naprieč celým projektom, na chodbách, garážach či pobytovej terase.

Podobné: Green Atrium Ružinov – tá najlepšia lokalita pre život

Vzdušnejší dojem a väčšiu voľnosť pri zariaďovaní rovnako podporuje zvolený systém vykurovania a chladenia zakomponovaný efektívne v strope. Zaručuje dosiahnutie požadovanej tepelnej pohody počas celého roka, bez zbytočného zaberania priestoru a ďalších rušivých fenoménov, napríklad v podobe nežiaduceho pohybu vzduchu. Keďže pohoda bývania je úzko spätá so súkromím, balkóny plánujeme rozdeliť nepriehľadnými zástenami a s ohľadom na zaistenie primeraných akustických podmienok sme pristúpili k návrhu železobetónových medzibytových stien.

Naše 2-izbové byty ponúkajú nečakaný komfort

2-izbové byty, častokrát označované ako štartovacie, získali v Green Atrium prémiovejší charakter.

Za vstupnými dverami sa nachádza plnohodnotná, oddeliteľná predsieň s naozaj výbornými možnosťami na zriadenie rôznorodých úložných systémov. Vzhľadom na staršie odozvy od zákazníkov sme sa i pri týchto jednotkách snažili vytvoriť dve osobitné hygienické miestnosti a WC teda zrealizujeme poväčšinou samostatné.

Hlavný obytný priestor, v ktorom podľa dnešných zvyklostí zlučujeme obývačku, jedáleň a kuchyňu, poskytuje tiež dostatok miesta na komfortné osadenie väčšej kuchynskej linky. Spálne budú svetlé, priestranné a dovoľujú umiestnenie veľkorysých šatníkových skríň, zároveň sa sem bez problémov zmestí domáce pracovisko.

Bonusom tzv. dvojizbákov v bloku A sú sklady ležiace priamo oproti bytom.

V 3-izbových bytoch upúta luxusná spálňa

V našej ponuke mestského bývania prekvapujú asi najviac práve 3-izbové byty.

K ich najvýraznejším a vôbec nie bežným prednostiam patria tzv. hlavné alebo rodičovské spálne, pri ktorých izbu na spanie dopĺňa vlastné príjemné zázemie, v tomto prípade tiež pozostávajúce zo šatníka a kúpeľne.

Medzi ďalšími výhodami opätovne uvádzame účelnú predsieň, šatníky, umývadlá v samostatných toaletách, sklady v bloku A situované priamo pred bytmi. Súčasťou je stále vyhľadávaná otvorená spoločenská zóna, t. j. atraktívne spojenie obývačky, jedálne a kuchyne, v Green Atrium rozšírené napríklad o plochu veľkého balkóna.

Za zmienku pritom stojí domyslená koncepcia dispozičných riešení dovoľujúca vcelku jednoduché oddelenie kuchynského kúta pomocou priečky, ktorá umožňuje regulovať mieru kontaktu so zvyšnými časťami bytu. Väčšina jednotiek s tromi obytnými miestnosťami osloví užitočnou orientáciou na dve svetové strany.

Podobné: Ako funguje financovanie bytov?

Štedré výmery 4-izbových jednotiek prinášajú možnosti

Pri najväčších bytoch v komplexe môžno identifikovať viacero výhod.

V prvom rade boli všetky navrhnuté ako preplávajúce, teda disponujú okennými otvormi otočenými na minimálne dve strany, zaisťujúcimi lepšie prevetrávanie a preslnenie priestorov.

Ďalej prinášajú efektívne pôdorysné členenie na dennú a nočnú zónu, ktoré pomáha zvýšiť úroveň súkromia. Izby určené na spánok sme dôslednejšie vymedzili od aktívne využívaných častí domácnosti. Samozrejme, v týchto bytoch sú už bežné minimálne dve toalety.

Dôkazom nadštandardného konceptu je tiež pomerne štedré nastavenie výmer. Obyvatelia ho pocítia najmä v spálňach ponúkajúcich dostatok miesta na odkladanie, pričom niektoré budú navyše zatraktívnené aj prístupom k vlastnej kúpeľni, ide už o spomínané hlavné spálne.

greenatrium-blured

Tomáš Kríž

Sales & Engineering
+421 911 525 496
tomas.kriz@haberl.sk

Mohlo by Vás zaujímať

Zdieľajte tento článok

Počkajte, ešte nechoďte 👋

Vieme, že rozhodovanie nie je ľahké. Potrebujete určite viac informácii alebo stretnutie.

Zavoláme Vám

Radi zodpovieme Vaše otázky